14 oktober 2008

fenomenet rökare....

Halloj, long time!

(OBS detta mail innehåller en svordom men väldigt frenetiskt)

Måste berätta eller kanske snarare få ur mig min frustration som återkommer titt som tätt vad gäller fenomenet Rökare.
Vad är grejen???
Igår när jag och min kära vän Lovisa åkte tåg hem från härliga Östersund slog den till igen. Frustrationen över fenomenet Rökare.
Jag förstår verkligen inte!!!
Det började med att vi stannade i någon liten by som kan ha kallats Ljusdal. Eller kanske något helt annat. I varjefall så satt vi och virkade frenetiskt på våra mössor, åt godis som magen INTE ville ha och snackade om våran lyckade helg i idyllen.... när rökodör kommer krypande i luften. Det är inte sant!!!
Det händer IGEN!
ALLTID när man åker buss/tåg och denne tar en paus med dörrar öppna för att man ska få möjlighet att sträcka på ben och armar, ta frisk luft... och röka.
VARFÖR PLACERAR SIG 99% av rökarna PRECIS utanför ingången till buss/tåg??? Då kan dem ju lika gärna sitta kvar på sin plats och tända sin jä#la cigg!!! Grrrr!
Jag tar upp detta med Lovisa och hon håller med.. vi glömmer detta och återgår till koncentrerad (manisk?) virkning och pratar om relationer istället. Mycket intressantare!
...resan går fort trots lite åksjuk (kan beror på ovan aktivitet... syftar då på virkning och godisätande) och trots försening på nästan en timme.

Sen var det dags igen! Haha, kan inte mer än le och skaka på huvudet när jag tänker på vad jag såg. När dörrarna öppnas och en del av oss på tåget har bråttom för att hinna med anslutande fordon... Trots att tåget står still så händer inget i våran kö i vagnen där vi står, beredda att skynda vidare. När dem framför till slut bestämt sig för vem som är trevligast och släpper fram flest människor så är det dags för en tjej med barnvagn och rätt mycket packning att gå av. Hade gärna hjälpt henne om jag inte fortfarande stod ihopträngd mellan sätena. Vi börjar bli rätt frustrerade nu och undrar varför ingen hjälper henne! Till slut får vi svar på varför det tar sån tid - Sj-tanten måste ju tända sin cigg först (utanför tåget)! Att vi inte förstod! Hon böjer sig ner för att hjälpa till med barnvagnen, men "Höphöp, akta ciggen i min andra hand!" ser det ut som hon tänker när folk börjar röra sig runt henne.
URSÄKTA men:
1. Är inte hennes jobb ett serviceyrke?
2. Hur jä#la desperat kan man bli av att få vänta med sin jä#la cigarett i 5min?
3. OM man nu är så desperat, verkligen dags att reflektera över vad man gör med sitt liv/prioriterar!
4. Hon kanske hade sökt hjälp?
5. Spelar ingen roll, detta är allt för vanligt för att det ska finnas något vettigt försvar.
Sluta rök, ni förstör för andra!!!

Så.