04 februari 2010

Ofrivillig studie måste jag nog kalla det...

Haha, måste bara berätta!
Med tanke på att jag är en sucker på att analysera människors beteende och näst intill alltid ifrågasätter varför man (inklusive mig själv) gör som man gör. Självklart är det inte alltid jag frågar rent konkret till berörd person. Det skulle bli något komplicerat men åter till min ofrivilliga studie.
Åter på jobbet idag vilket kändes, helt ärligt, som en lycka. Att få vara pigg och lodrät en hel dag utan att ögonlocken säger godnatt va helt underbart. Satt vid mitt skrivbord och av anledning* tog jag av mig mina skor. Lite senare skulle jag fixa lite annat - på lagret och i receptionen bland annat vilket innebar att jag gick runt rätt mycket. Utan skor. Vet inte om det hör till saken men mina strumpor är idag vit/cerise-randiga vilket kanske tog uppmärksamheten av de kollegor jag mötte/träffade på under mina ärende på kontoret. Utan skor.
Efter att jag fått 3 exakt likadana kommentarer som senare blev 7 så kom jag på mig själv med ett leende och att jag halvt medveten gjort en liten studie. Av 10 kollegor har alltså 7 fällt samma kommentar. Jag är övertygad om att jag aldrig hade sagt den själv och skulle jag kommentera samma sak hade jag garanterat inte gjort det på samma sätt som 7 av 10 gjorde till mig. Det va inget dumt de sa, inte alls. Bara sjukt korkad kommentar som jag, dumt nog lite sent, gärna hade spelat vidare på...

Kommentaren jag fick var: "Carro, du har inga skor på dig!" ... Öh... "Jasså?!" eller "VA?!? Är det sant?????"
När jag för sjunde gången fick kommentaren och när jag då för sjunde gången svarade snällt och med ett leende "Nej, jag vet... trodde att jag skulle sitta på min plats ett tag så då passade jag på att ta av mig skorna...det blir inte alltid som man tänkt haha..." va jag i köket där en annan kollega vars intelligens hade stoppat honom från den korkade kommentaren. Jag berättade för honom vad jag fått för kommentar 7 gånger och sa också att jag noterat att han inte reagerat så, hans kommentar blev: "Jag tycker det är din ensak, vill du gå i strumporna så gör det. Bara du gillar det..." Sen gick han - DET gillar jag :) Har inget emot att folk lägger sig i eller ifrågasätter, inte alls. Men hade det inte varit mer relevant och mer okej att istället säga: "Men Carro, varför har du inga skor på dig?" För är det inte just det 7 av 10 i detta fall undrar? Jag hoppas det. Jag hoppas verkligen det. Jag hoppas verkligen inte att de tror att de gör mig en tjänst genom att berätta för mig att jag tappat mina skor eller t o m glömt de i hallen hemma.

Kram C
*Anledning: Vinterskor/varma/blöta.