03 februari 2010

Orättvist

Jag vill också!
Det är faktiskt min tur nu!!!

Sol - kom kom kom!

Jag gillar vinter. Ja det gör jag verkligen men då ska man bo där det är vinter på riktigt och inte där det blir KAOS så fort det visas en snöflinga på den lokala väderkartan. Jag blir lätt upprörd när jag hör människor som säger att de hatar vintern, att det inte finns något kul eller mysigt med snö och kyla! Hur mysigt är det inte att bylsa på sig massa kläder, ta en promenad i lätt snöfall? Kanske ta med sig sparken en sväng på den djupfrysta sjön? Eller dra ihop ett skönt gäng för att åka lite skridskor och senare ta fram termosen med varm choklad? Det är näst intill oslagbart att ha känslan i kroppen som infinner sig efter att man varit ute i kyla och bland snö, lätt rosig om kinderna och skönt trött i kroppen - ME LIKE! Men kanske har inte de som klagar upplevt något av detta?

Men som verkligheten nu är, så bor jag där majoriteten av vinterns intryck för mig är grå slasksnö och det är kaos i trafiken vart du än ska... Suck. Det är just detta som gör att jag längtar till våren - vägar utan grå snö, träden fulla av ivriga fåglar och inte minst S O L som ger energi till varje liten pinal som visar sig på jordens yta. Jag längtar till en sol- och badresa var och varannan dag. Resa med bara lata dagar med bok och mysigt sällskap, bad och god mat, bus och nya upplevelser! Längtar.

Tänker nu ta ett bad, stretcha min onda rumpa, läsa lite bok på spikmattan för ryggen som börjat bli stel... Ha en skön kväll du med!

Kram C