03 november 2009

A la Rosing

...igår kväll skulle jag lägga mig tidigt men först packa för Göteborg m jobbet i dag och fixa en del hemma iklädd myspys och med soft musik från Spotify. Däremellan skulle min kära vän "Grannen" komma förbi och hämta ett par saker och jag passade därför på att handla hem lite glassfika att bjuda på... Det blev inte riktigt så...

Jag handlade hem glassfika, kom hem och efter ungefär en timme var det dags för fika och snack för att senare fortsätta min softa kväll i mysisar. Ännu en timme efter det hade min överläpp svällt upp och blivit dubbelt så stor som vanligt... Något var uppenbarligen inte som det skulle. Vi skrattade åt hela grejen men började snart inse att det kanske va dags att ringa sjukvårdsupplysningen och höra vad man kan göra för att få stopp på den växande läppen. Jag har tidigare misstänkt att jag är allergisk mot nötter så jag gick först och läste på glasspaketet, där jag snabbt fick svart på vitt. Det brukar alltid stå "spår av nötter" om det ens innehåller ngt spår... På detta paket stod det: "Kan innehålla spår av mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pecannöt, paranöt, pistagenöt, macadamianöt." Vilket för mig blev som en fet bekräftelse på att "Sluta ät nötter din jävla nöt!"... typ.

Ringde till sjukvårdsuppl. och de tyckte absolut att jag skulle åka in och bli kollad. Det hade jag inte alls tänkt men efter att jag hade pratat med bästa vännen blev jag övertygad om att jag nog måste åka. Nu.

Så, jag och Grannen åkte till SÖS. Inte alls orolig faktiskt och sjukt glad att få skjuts dit! Kom till kassan snabbt och hon såg direkt på mig vad som inte va som det skulle.... I denna stund, 2h efter att jag ätit glass, va min läpp TRE GÅNGER så stor som vanligt... HELT SJUKT! När jag nämnde för kvinnan i kassan att jag misstänkte nötallergi fick jag komma in direkt - Me like! Har inte svårt för sjukhus förutom när man får vänta vänta vänta och sen vänta vänta vänta... Låg på britsen efter att jag fått lite piller, de tagit blodtryck och så skulle jag vänta på läkaren. Sa åt Grannen att åka och att jag skulle höra av mig sen för att tala om hur det gick.

BOOOOOOORING! Folk springer runt en, ngn ligger och hostar (spyr?), ngn tjatar på undersköterskan om mer medicin... Jag va glad att jag hade min kära iPhone - Facebook en kortis, smsade lite sen spelades det lite Toki Tori :)

När jag efter 1h fick ögonkontakt med undersköterskan som gett mig medicinen frågade jag vad jag väntade på och om det skulle dröja. "Det ska komma en läkare och se hur medicinen verkat och jag vet inte när..." Suplajs för det svaret... Men det dröjde inte länge tills läkaren kom. Frågade lite, berättade lite och efter ett tag sa han åt mig att ligga kvar i 20 min till sen skulle han återkomma och göra sista titten SEN fick jag åka hem. SKÖNT tänkte jag, 20 min är ju inget (om nu inte läkaren går efter samma klocka som SL...). Men sagt och gjort, läkaren ramlade in efter ca 20 min sen fick jag åka hem. Han gillade inte att jag skulle sova själv utan erbjöd mig att sova över där men mitt svar blev att jag får ordna det på ngt vis, att jag inte ville sova över. påväg hem smsade jag Grannen och talade om att allt va bättre, ringde Ma som var oroligare än tvunget :) Ringde sen bästa vännen och frågade om det va okej för henne att ha lite jour... ifall jag skulle bli sämre - SJÄLVKLART va självkart hennes svar - TACK SÖTA! Väl hemma va jag trött men ändå inte... inte så konstigt kanske att jag inte kunde somna direkt och mindre konstigt att jag sov KASST. Skulle som skrivet, åkt till Göteborg med jobbet idag vilket jag sett fram emot ett tag men missade såklart detta p g a av nötglassen som org heter "Karamellglass med kolasås". Otroligt glad ändå att jag inte svällde upp i halsen, tur i oturen att Grannen va på plats med bil (iof hade jag inte köpt den glass om inte han skulle komma på besök :p) och glad över att jag äntligen kommit på att det är just nötter jag inte tål. Känns dock sådär kul att ha ytterligare en grej att hålla sig ifrån när det gäller mat (glutenintolerant borde ha räckt).

Bifogar en bild så får ni se hur den såg ut när jag satt i bilen till akuten. Kalla det va du vill men jag väljer att kalla det "a la Rosing"...

Puss! ... eller inte ;)