19 maj 2009

Tänk att...

...så lite kan göra så mycket!

Minsta lilla människa du möter läser du av, känner av, om än omedvetet! Det är jag helt övertygad om. Va uppmärksam på detta så får du detta bekräftat så gott som varje gång du möter en människa. Testa! När personkemin stämmer så får du energi och ni har massor att prata om, skämtar, skrattar och ju mer ni umgås och ses desto tryggare blir ni i eran relation (vänner, familj, pojk-/flickvän etc) och efter ett tag har ni öppnat er så pass för varandra så att ni ger och tar goda råd och har skapat förtroende för varandra. Unikt! Härligt! Lyixgt! Ta vara på just detta! Du kommer aldrig träffa en människa som är som du vill till 100% och frågan är om du innerst inne vill just det? Är det inte den charmiga olikheten som gör att du blir påmind om att det är en unik människa du har som vän etc och inte en kopia av dig själv? Även om just kopia-känslan kan vara sjukt charmig ibland : )

Självklart märker du även detta när du träffar en människa som du inte synkar med. Tänk vad jobbigt det kan bli att stå och kallprata med ngn även om du vet att det bara gäller en halvtimme! Parallellt med att du nästan desperat letar i huvudet efter ngt att prata om snurrar tankar som - "kan tiden gå fort! Jag vill inte vara här! Hur kan det gå så trögt att prata om inget? Känner X samma som jag? Vill bort!!!" Om och om igen.

Självklart tycker jag att du ska vara öppen för att lära känna nya människor men det jag försöker tänka på är att styra av just dessa små människor som jag känner är på en annan planet än jag och istället fokusera på de som jag får energi ifrån. Viktigt att påpeka är dock att det INTE innebär att denna energidepå (lilla människa som ger mig energi) alltid måste vara fylld med energi till 100% - som jag skrev, det gäller att ge och ta. Människan är faktiskt grymt glad när den får känna sig duktig genom att t ex hjälpa andra. Det ger också energi.

Tisdag morgon. Härligt! Regntungt ute, mysigt.

Kramen